reede, 2. mai 2014

Spring in the air...

Kui te arvate, et kevadekuulutajateks on linnud või pargipingil (või poe taga) istuvad parmud, siis te eksite. Mitte küll väga rängalt, aga natuke siiski. Palju suuremad kevadekuulutajad on noored, kes vallutavad staadioni. Nende seas tundub olevat ka parme, aga see pole hetkel oluline. Aru ei saa ma aga sellest, kuidas neil nii palju vaba aega on. Kuidas on võimalik, et nad võivad tundide viisi palli mängida või siis istuda ja juua. Peab ikka tahtmine olema, et lihtsalt niisama passida.

Olgu, need, kes jalg- või korvpalli mängivad, ei passi niisama. Teised aga küll. Pealegi peavad nad kõik olema raudse tervisega, sest istutakse peaaegu palja persega külmal pingil või maas. Jalgpalli armastajaid ei takistanud ka eelmise kuu alguses kerge lumi. Nemad mängisid lühikestes pükstes täiesti rahulikult edasi. Minul oli paljalt nende nägemisest külm.

Kuid ka see pole veel kõik. Kõige toredamad on autodega noored. Naljakas on vaadata, kuidas sõidetakse korvpalliplatsile ning siis hakatakse palli korvi viskama. Või noh, korvi poole. Ilmselgelt on selline tegevus väga tervislik, sest nad ju ikkagi teevad sporti. Mulle tundub ainult, et nad peaksid palju rohkem selle spordiga tegelema. Ehk jaksavad nad siis mõne aja möödudes need paar sammu teeservast või lähedal asuvast parklast palliplatsile teha. Praegu nad nii raskeks asjaks veel suutelised pole.

Samuti ei ole nad suutelised midagi ilma tümpsuta tegema. Palli ei saa mängida ilma selleta. Suitsu ei saa teha ilma selleta. Ma ei teagi, kas nad on sellisest asjast nagu vaikus üldse kuulnudki. Arvatavasti mitte, sest kui muusika ei mängi, siis kisavad nad ise nii valjusti kui võimalik. Enamasti roppusi, aga pole viga, sõbrad saadavadki sõpru kogu aeg sellistesse kohtadesse, kus päike ei paista. Tümpsu juurde tagasi tulles, see on lihtsalt kohutav. Ma ei suuda isegi ette kujutada, mis tunne seal autos istudes võib olla. Kui mina kuulen seda vaibakloppimismuusikat majas sees kõrvaklappidega olles, siis mis nemad sealsamas küll kuulevad. Või nad ei kuulegi midagi...

2 kommentaari:

  1. Nu, aga kes selle parklast visatud palli taas ära toob siis?

    VastaKustuta
  2. Neil oleks pallipoissi vaja *itsitab*

    VastaKustuta