neljapäev, 5. mai 2016

Kikerherne-šokolaadimuffinid

Kuna mul oli siin vahepeal suur purk kikerherneid, siis otsisin huvitavaid retsepte. Lõpuks jäigi pilk pidama muffinitel. Originaalretsepti leidsin Toidutarest, mida siis natukene muutsin. 

  • 60 g kookosrasva
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 1 banaan
  • 0,5-0,75 dl pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • 400 g kikerherneid (konservist)

Sulata potis kookosrasv, tõsta pliidilt ära ja murenda hulka šokolaad. Sulata segades. Vajadusel kuumuta natuke veel, et ikka kogu šokolaad ära sulaks. Loputa kikerherned külma vee all ja purusta köögikombainis. Sega juurde banaan ja suhkrud ning püreesta ühtlaseks. Lisa ka küpsetuspulber ja sulašokolaad ning sega ühtlaseks. Hoiatus: tainas on maitsev, üritage siis mitte kogu tainast ära süüa. 

Jaga tainas silikoonist või rasvainega määritud muffinipanni pesadesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit. Ära üle küpseta - ahjust võttes peaksid muffinid olema pealt veel lausa pehmed, siis jäävad nad ka jahtudes mahlased ja head. Mina tõstsin segu paberiga vooderdatud muffinipanni pesadesse ning nii hästi paberi küljest lahti tulevaid muffineid polnud minu silmad veel varem näinud. Meie vana puuküttega pliidi ahi natuke kõrvetas ühe laari pealt ära, aga tuhksuhkruga sai see iluviga varjatud. 

Need muffinid lausa sulavad suus. Algses retseptis oli ka veidi vürtsi lisatud, aga meil ei ole suuri tšillifänne, nii et see jäi kohe ära. Ema arvates sobiksid nende juurde veel vaarikad ja tal on õigus. Me kõik ju teame kui hea kooslus on šokolaad ja vaarikad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar