neljapäev, 19. november 2015

Inglispärane õunakompott


  • 1 kg õunu (soovitavalt hapukaid ja väikseid, kuid erinevaid sorte)
  • 3 dl vett
  • 1,5 sidruni riivitud koor
  • 3 cm värsket ingverijuurt
  • 500 g suhkrut
  • 50-75 g rosinaid
  • 3 sl sidrunimahla

Koori, puhasta ja viiluta õunad. Pane õunatükid koos vee, sidrunikoore, suhkru ja õhukesteks ribadeks lõigatud ingverijuurega keema. Kuumuta väiksel tulel umbes 10 minutit; õunad peavad jääma pehmed, kuid mitte katki keema. Lisa rosinad ja sidrunimahl, sega läbi, Tõsta kohe purkidesse, sule õhukindlalt.

Pehmeid kompotiõunu sobib pakkuda magustoiduks koos jäätise, vahukoore või magusa kohupiimapasta-vahukoore seguga.

Retsept raamatust "Hoidised", mille autoriteks Maire Suitsu, Lia Virkus ja Angeelika Kang. Väga hea retseptikogu, meie peres on mitmed neist juba igal aastal kasutuses. Ka antud kompott on väga mõnus, kuigi nii mõnigi seda ingverit esimesel korral pelgas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar