kolmapäev, 26. august 2015

Kolm on kohtu seadus ehk Uriah Heep @ Haapsalu piiskopilinnus

Jaagup Kreem niisama hängimas
Möödunud laupäeval sain mina ka üle pika aja jälle ennast tuulutamas käia. Nimelt esines Uriah Heep taas Haapsalus. Minust mitte olenevatel põhjustel pole ma kahel eelmisel korral kontserdile jõudnud. Kuna kolm on kohtu seadus, siis sel korral vedasin end ilusti-kenasti kohale. Kui mõnel oli õnne täiesti tasuta üritusele saada, siis mina pidin pileti ostma oma higi ja vaevaga teenitud raha eest. Õnneks oli mitu tundi kestnud rokipidu seda raha väärt.


Valge Daam astus ka läbi
Päeva jooksul mainiti paar korda ka seda, et Haapsalust on saamas rokipealinn, mille vastu minul loomulikult midagi pole. Ehk ongi siis inimestel rohkem põhjust provintsi ära eksida :D

Enne peaesinejat käisid laval kodumaised bändid Blind, Elephants From Neptune ja Terminaator. Blindiga oli see naljakas lugu, et inimesed minu ümber küsisid, mis bänd see selline üldse on. Nimelt polnud nad sellisest ansamblist kuulnud. Ma siis ütlesin, et vähemalt ühte laulu teavad nad kõik. Nii me siis mõni aeg hiljem seal lava ees kaasa laulsimegi, nii et meist automaatselt nende selle aasta parim publik sai. Kuigi jah, see polnud raske ülesanne. 

Elevante ja Termikat tahtsin ma nagunii jälle näha, nii et on hea, kui saab mitu kärbest ühe hoobiga lüüa. Ma pole vist tükk aega näinud ühtegi eesti bändi, mis rahvale niimoodi mõjuks kui Elephants From Neptune. Ausõna, tšikid kiljusid lava ees ennastunustavalt. Arusaadav, laval olid ju ka noored rokijumalused tegemas täpselt seda, mida neilt oodatakse. Ehk siis teisisõnu ajasid noori neiusid pöördesse. Terminaator küttis laval oma tuntud headuses. Kuna tegu oli ainsa emakeeles esinenud ansabliga, siis laulis rahvas kõvasti kaasa. Üks väike fänn sai autogrammidega plaadi, mis oli lihtsalt nii armas. Ausõna, nii mõnegi huulilt kostus vaikne "aww". 

Uriah Heep
Lääne Elus kirjutati, et Uriah Heep tegi puhast maagiat. Siinkõneleja peab sellega nõustuma, sest ühtäkki oli platsil palju rohkem rahvast ja lava ees läks ka kitsamaks. Seda juba enne vanameistrite lavale ilmumist. 

Tuleb mainida, et mõnes mõttes oli tegu viisaka vanematele inimestele mõeldud kontserdiga. (No teate küll, istumiseks ebamugavad pingid jms.) Samas oli see muidugi hea, sest ei pidanud kartma, et keegi oma sooja õlle sulle krae vahele kallab või su särgi sisse koniga augu kärsatab. Vaatamata publiku kõrgele keskmisele vanusele, elati siiski suure entusiasmiga kaasa ning ka bänd laval andis endast kõik, mis neil anda oli. Ettekandele tulid nii vanad kui ka uued lood, nii et oli igaühele midagi. 

Üritus kandis pealkirja “Lady in Black Meets The White Lady”. No teate ju küll, et Heepil on see lugu leedist mustas ja Haapsalul on oma Valge Daam. Viimane tegigi just selle loo ajal oma etteaste. Seega läks pealkiri täide. Õhtu lõppes vägeva ilutulestikuga, mis pani nii mõnegi ahhetama. Kokkuvõtteks võib öelda, et vanad piiskopilinnuse müürid lihtsalt sobivad selliste kontsertide jaoks, oleks neid vaid rohkem. 

P.S. Ka selgi korral võivad huvilised rohkem pilte leida siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar