laupäev, 14. juuni 2014

The Common Linnets - The Common Linnets (2014)

Albumi avarajaks on Eurovisioonilgi kõlanud esiksingel "Calm After The Storm". Lugu, mis on tõeline pärl ning mille atmosfäär on üsnagi eriline. Ilse DeLange'i ja Wayloni hääled sobivad hästi kokku ja tegelikult loobki esimene lugu terve albumi kuulamiseks õige meeleolu. Ei tasu aga ekslikult arvata, et duo kauamängiv koosnebki ballaadidest. Ka paari nädala taguse soovituse põhjal saab aru, et tegelikult on sel albumil ka rütmikamaid lugusid. "Arms Of Salvation", järjekorras kolmas pala, ongi just selline. Ja see on vana hea kantri.

Ballaadide juurde tagasi tulles aga peab tõdema, et "Broken But Home" on lihtsalt imeilus. Kui nii mõnegi arvates on "Calm After The Storm" terve albumi kõige ilusam lugu, siis minu arvates on selleks "Broken But Home".

Curled up in your sweater, took your coffee cup
You kiss me awake every time you wake up
There's a piece of my heart that you own, and it may be broken...
Broken but home

Kogu albumil kõlab rohkem DeLange'i hääl, mis on osalt ka mõistetav, sest just tema on ka enamus lugude kaasautoriks. Näiteks "Before Complete Surrender" ongi ainult tema päralt, meenutades natuke The Carpentersi, lihtsalt veidike folgilikum. Samas on albumi järgmine lugu Wayloni päralt. "Where Do I Go With Me" on mõnus kantriballaad, millist oleks võinud vabalt laulda nii mõnigi vanameister. Lugu on pärit Wayloni enda sulest, nii et pole ka ime, et ta seda üksi laulab. 

Mehe vokaal kõlab ainsana ka vesternpalas "When Love Was King". Tegu on tõeliselt hea looga, mis tekitab tahtmise üht korralikku vesterni vaadata. Albumi viimane pala on Ilse DeLange'i austusavaldus oma isale. Tegu on kauni looga, mis mõjub kui kirss tordil. Kogu plaadi ära kuulamine võtab 47 minutit kopikatega ning tegu pole kaugeltki mitte raisatud ajaga. 13 lugu tundub hoopiski vähe, aga kahjuks peab tõdema, et lisa ei pruugigi tulla. Loodan siiski, et duo otsustab samanimelise debüütalbumi järel veel mõne albumi välja anda. Samas, seda imelist sooritust võib olla üsna raske ületada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar