laupäev, 8. jaanuar 2011

People on the street caught my eye

the rain stains the streets a darker black
I dress my face in stone
because I can't go back

Inimesed tänaval on huvitavad. Ma olen seda varemgi öelnud ja veendun selles üha enam ja enam. Võib-olla olen ma neid täiesti tundmatuid inimesi teadlikumalt jälgima hakanud. Võib-olla olen ma lihtsalt tähelepanelik.

Ma võiks võõraid vaatama ja kuulama jäädagi. Iga päev võiks seda teha. Läheks istuks või seisaks natuke ühes kohas, siis jälle teises. Teeks targa näo pähe ja teeskleks, et ootan kedagi või midagi. Tegelikult aga ainult jälgin neid. Kinda creepy, when you think about it.

Näiteks neljapäeval bussipeatuses sisustasin oma 15 minutit inimeste vaatamise ja kuulamisega. Üle tänava on rahaautomaat. Selle kallal käis selle aja jooksul vähemalt 10 inimest. Eks kõik taha neid eurosid ikka oma käega katsuda. Üks mees tegi oma jalad enne autosse istumist ikka väga korralikul puhtaks. Tegelikult tegi ta lumest puhtamaks esiteks auto ja alles siis oma jalad. Trampis autoukse ees jalgu nagu stepptantsija. Seda oli päris tore vaadata. Vaatepilt muutus paremaks aga siis, kui ta autosse istus, jalad väljas, ja siis jalgu kokku lööma hakkas. See nägi välja, nagu oleks ta jalgadega plaksutanud. Ja siis järsku andis ta kogemata signaali. Ma ei olnud ainus, kes selle peale itsitama hakkas.

Muigama pani mind kõnelus kahe vanema inimese vahel, kes samuti peatuses bussi ootasid. Tuli sinna üks proua, mille peale peatuses olnud meesterahvas oma suu lahti tegi. 
- "Tere mammi, kas ootad bussi?" 
- "Bussi ikka, keda muud mul oodata, nii vana kohtamas ei käi." 
Selle peale ootasin mina juba seda, et vanapapi siis oma "mammi" välja kutsuks. Nii kahjuks ei juhtunud. Mõni hetk hiljem küsis ta hoopis, mis päev on. Kui naine neljapäev vastas, pidin ma küll end kõvasti tagasi hoidma, et mitte valju häälega naerma hakata. Asi ei olnud mitte selles, mis ta ütles, vaid kuidas ta ütles. Mees aga ei andnud alla ning ütles, et on kolmekuningapäev ja viimane võimalus head uut aastat soovida. Seda ta ka tegi. Hiljem pobises veel omaette, et on jah neljapäev :) 

2 kommentaari:

  1. Korralikud mehed ikka hoolitsevad auto eest ja ega seda lund sinna sisse tassida pole ju vaja. ;)

    VastaKustuta
  2. Võiks siis rohkem neid korralikke mehi olla :P

    VastaKustuta