teisipäev, 25. mai 2010

Saastavisioon vol. 1

Nagu iga aasta maikuus, nii ka tänavu vahin suu ammuli telekat ja mõtlen, et mille kuradi pärast sellist jama üldse vaja on. Tsiteerides Läti eurolugu: "Only mr. God knows." Jah, täpselt niimoodi.

Mis ma ikka öelda oskan. Ainus lugu, mis mulle tänasest poolfinaalist natukenegi meeldis oli Kreeka oma. See on selline, et kuulaks veel. Teistest lugudest ei taha ma enam kunagi mitte midagi teada. No võib-olla kuulaks Belgia lugu ka. Noormees ju nii siiralt laulab endast ja oma kitarrist.

Õhtujuhte lausa kolm! Mitte ükski neist ei ole just sellise asja jaoks sündinud. Kui nüüd päris aus olla, siis on nad täiesti jubedad õhtujuhid. Isegi suvaline jota oleks huvitavam ma pakun. Ja kui sai juba lubatud aus olla, siis kõik see, mille vahel valida tuleb, on ka jube. Kogu selle saasta seast saab 10 veel edasi. Ma ei taha teadagi, kui jube see teine poolfinaal olema saab ning kui kohutavaks kujuneb finaal.

Enamus lugudest ei jää meeldegi. Isegi kostüümidega on selline lugu, et enamus neist ei jää meelde. Läti kohta veel nii palju, et korraks oli tunne nagu Evelin Pang oleks laval. Serbia tüübi soeng pidi suurt kõneainet tekitama. Mina ei leidnud selles soengus midagi erilist, ennem võiks rääkida taustatantsijate mullikilest kleitidest. Küll ma plõksutaks närvide rahustuseks :) Bosnia & Hertsogoviina on saatnud mingi õpetaja lauluvõistlusele. Kui Saksamaal lasti õpetaja lahti death metali (haha) bändis olemise eest, siis see õpetaja tuleks maha lahti lasta sellisel võistlusel osalemise eest. Kuigi pean möönma, et punane pintsak oli tal päris lahe. Poola naisterahvad olid nagu seapraed, kui nad need õunad endale suhu toppisid. Hiljem tundus, et laulja kägistab ühe neist tüdrukutest ära. Kahjuks õnneks ta seda ei teinud. 

Nüüd siis natuke veel kostüümidest. Selle Malta naise kajakas oleks võinud olemata olla. Oi, vabandust, tüdruku, ta on ju kõigest 18. Valgevene naiste liblikatiivad olid palju ilusamad. Jah, ühe tiivad olid küll nõnda lontis nagu ärakuivanud toalill. Ime, et need küljest ei kukkunud. Kreeklaste valged kostüümid olid üsnagi praktilised. Mehed said hüpata ja karata nagu koreograafia ette nägi.

Ja nagu ikka, it ain't over till the fat lady sings. Täname Islandit selle paksu naise eest. Loodan, et see kedagi ei solvanud praegu. Ülekandega oli natuke jamasid, aga seda teadsin ma juba enne teleri ette istumist. Pole midagi, mis viperusteta mööduks. 

Finaali said:
Bosnia & Hertsogoviina
Moldova
Venemaa
Kreeka
Portugal
Valgevene 
Serbia
Belgia
Albaania
Island

Nüüd jääme siis ootama Saastavisiooni teist poolfinaali. Loodan siiralt, et seal on midagi veelgi jubedamat, et ma saaks veelgi rohkem sappi pritsida.

4 kommentaari:

  1. Pean nõustuma, et Kreeka oli vist ainuke, mis meelde jäi. Aga millegipärast.. viiendat korda eesti lugu kuulates.. mulle hakkas see meeldima. See on normaalne, teistmoodi ja kindlasti mitte eurolugu, see kõlbab kuskile mujale.

    VastaKustuta
  2. Kreeka lugu oli lihtsalt nii pagana lihtne ja meeldejääv. Igaüks saab "opa" kaasa laulda :)

    Meie viga ongi see, et meil ei osata kirjutada eurolugusid. Keegi vist ei taha ka enam...

    VastaKustuta
  3. 'Everybody say- OPAAA!' On jah suht kerge :D. Aga selles on sul õigus, et eurolugusid ei osata enam kirjutada.. kuigi see Lenna lugu Rapuntselist oli suht eurolik..

    VastaKustuta
  4. Võib-olla peakski Eesti nüüd aastakese puhkama. See, et me tahame teistele eeskujuks olla, et ei pea kirjutama tervele Euroopale meeldivat lugu, on minu arvates möga. Eurovisioon oli, on ja jääb estraadiks ja ikka minnakse rohkem show peale välja. Samas pole meil vist ka selliseid artiste, kellel on ette näidata hiilgav karjäär popmuusikuna ja kes elavadki Eurovisioonile pääsu nimel.

    VastaKustuta