pühapäev, 26. oktoober 2008

Kill The Drama - Close Friends with Sharp Knives (2007)

Kill The Drama on neljaliikmeline punt USA-st. Tegu päris andekate muusikutega. Stiililiselt on neid päris raske kuhugi paigutada nende erinevate mõjutuste pärast, kuid lihtsalt võttes on tegu rockmuusikaga. Bändi kohta võib rohkem uurida nende kodukalt või MySpace'i lehelt. Hea uudis neile, kes videosid armastavad. Neil on ka oma YouTube'i kanal, mis viimasel ajal artistide seas üha populaarsem. Endale hankisin selle albumi siis, kui nad seda tasuta internetist alla laadida lubasid. Mina seevastu lubasin sellest kirjutada. Nüüd siis aga albumi juurde.

Tegu väga tugeva ja hea albumiga, kuid nagu ikka, eks aernguruumi veel ole. Ära on mahutatud 11 rada. Lood on kõik hea minekuga. Loomulikult on sõnad väga head. Nt. "hands together with bullets in our backs" teises loos "Shudder" või siis "for you I'll run till I collapse a lung" viiendas rajas "Collapse".

Album tõmbab kuulaja enda kütkeisse juba esimesest loost, milleks ongi kauamängiva nimilugu. Kuidas saakski sõnad "so send a box full of insults when a knife in the back just won't do" ja Muse'ilik pala üldse kedagi külmaks jätta. Juba mainitud Shudder ei lase samuti niisama olla, vaid paneb kuulama.

Viies rada "Collapse" on vaieldamatult plaadi aeglaseim lugu. On ta kõige lähedam ballaadile, kuid on siiski natuke tempokam, kui need "imalad" lood, millega kõik harjunud on. "Collapse" on üks minu lemmikutest ja loomulikult on seda lugu hea kontserditel esitada. Saabki hoo natukeseks maha võtta. "Eyes Pried Open" ja "Your Spine Quivers", vastavalt siis 7. ja 8. rada, on mõlemad kontserditel vaieldamatud publiku lemmikud. Seda nende suurepärase energia ja rütmikuse pärast. On ju vaja ka midagi, mille saatel näppu visata saab.

Kümnendana kõlav "Live Before It Kills You" on üks neist lugudest, millele ka video tehtud on. Lugu ise on päris hea ja mõtegi õige. Plaadi lõpetab toreda pealkirjaga "Death of an Arrogant Rockstar". Loos on hoogu ja minekut. Mulle meenutab midagi, aga siiamaani pole kohale ajanud, mida. Lugu lõpeb sõnadega "I'd die before I'd eat the fruit from the forbidden tree". Kas me kõik saaksime seda öelda?

*Pilt võetud siis poiste enda lehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar