neljapäev, 12. detsember 2019

Last Christmas (2019)

Pildi pätsasin Piletilevist 
Last Christmas ehk eestikeeli "Eelmised jõulud" on tänavune pühadefilm. Vaatasin paar kuud tagasi treilerit ja mõtlesin, et seda filmi läheks vaatama küll. Nüüd on see ka meie kinodesse jõudnud ning käisingi oma silmaga kaemas, kui suure jõulumeeleolu see siis loob.

Ma olen näinud piisavalt palju romantilisi jõulufilme oma üsnagi lühikese elu jooksul. Enamasti pole need naljakad, kui just kõik televisiooni tarbeks toodetud teosed oma silmanähtavate vigadega välja jätta. "Eelmised jõulud" paneb aga naerma küll. Filmi vaadates võib juhtuda, et ühel hetkel naerad ja teisel hetkel nutad ning siis jälle juba naerad. Vähemalt meil emaga oli niimoodi, mõlemad pühkisime mitu korda silmi. 

Peab mainima, et igav seda linateost vaadates ei hakka. Kogu aeg toimub midagi. Võib-olla on sel põhjusel mõnel veidi raske keskenduda, sest tempo on üsnagi kiire ning stseenid vahel küllaltki hüplikud.

Emilia Clarke'i ja Henry Golding'u vaheline keemia võib alguses jätta mulje kui klassikalisest romantilisest komöödiast, aga seda "Eelmised jõulud" siiski pole. Filmi arenedes tuleb sisse väike pööre, mis muidugi on juba aimatav, aga sellegipoolest ei riku see elamust. Emma Thompson on peategelase Kate'i ema mängides oma tuntud headuses. Sellist unelaulu ei soovi küll kellelegi. Ühe parima rolli teeb muidugi Michelle Yeoh, kes on Kate'i ülemus aastaringi jõulukaupu müüvas poes. Ta kutsub ennast Santaks ja on hea inimene, kuigi tal pole piisavalt karda. (Kes filmi näinud/vaatama läheb, küll see ka aru saab.)

Mina soovitan küll filmi vaatama minna, kirjutagu need kriitikud mida tahes. Tegu pole meistriteosega, aga sellised filmid ongi mõeldud ju heaks ajaviiteks. Vähemalt mina olen kogu aeg niimoodi arvanud. "Eelmised jõulud" on õnneks humoorikas ning peategelaste vahel on ka sädet, nõndanimetatud romantiliste komöödiate puhul on tihtipeale üks kahest puudu. Halvimal juhul pole kumbki kriteerium täidetud ja seda on lausa valus vaadata. Selle filmi peategelase arengut on aga huvitav jälgida, sest sa reaalselt tahad, et tal lõpuks kõik ikka hästi läheks, olgugi et ta on teinud ühe vea teise järel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar