pühapäev, 22. detsember 2019

10 judinaid tekitavat jõulufilmi

Viimasest jõulufilmide nimekirjast on möödas juba 5 aastat ning vahepeal on hulgaliselt romantilisi pühadefilme televisiooni tarbeks toodetud. Meil näitab neid šedöövreid Kanal 11, isegi mu ema vaatab, sest need ei nõua erilist keskendumist ja on lihtsalt ilusad. Kui aga romantika ei tõmba ning Kevini seiklused on peas, siis tuleks ehk veidi tumedamates toonides filmide poole kiigata. Eelmised filmisoovitused on leitavad siit ja siit, nüüd aga uute soovituse juurde.

10. Ükskõik milline slasher jõulufilm
Kuna ma ei ole selliste filmide eriline austaja, siis ei hakka ma ka ühte konkreetset siin välja tooma. Kes otsib, see leiab endale sobiva. Olgem ausad, valikut ikka on. 

9. Elves
Ma ei tea, kas midagi jaburamat saab üldse välja mõelda. Natsid ja vandenõuteooriad ja insest... Ühesõnaga, see on kõik lihtalt nii halb, et mõne jaoks on see lausa hea. Peategelasel endal pole muidugi õrna aimu ka, mis tema "ülesanne" siin maailmas on. Nimelt peab just tema koos selle "päkapikuga" antikristuse eostama. Õnneks on teda aitamas üks mees, kes näeb välja täpselt nagu jõuluvana. 

Ka siin filmis on antikristus teemaks. Sel korral ta aga sünnib jõulude ajal nagu kord ja kohus. Preester üritab terve filmi jooksul sooritada nii palju patte kui võimalik. Kui hästi või halvasti see tal välja kukub, võite juba ise vaadata. Tegu olevat lausa kultusfilmiga, mis mind sugugi ei üllata. 

Sekka ka üks tore jõulumuusikal, või siis zombiemuusikal. Päriselt, tegelased laulavad ja tantsivad ja tapavad zombiesid. Maailma lõpp tuleb ju ikka jõulupühade ajal. 

Siin on jõule küll otseselt vähem kui näiteks eelmises filmis, aga see on lihtsalt nii hea. Kaks tudengit sõidavad pühadeks koju, aga nendega juhtub üsna kummaline õnnetus. Peale selle filmi vaatamist tundub Brenda Lee hitt "Rockin' Around the Christmas Tree" veidi halvaendeline.

5. Sint
Hollandlaste Sinterklaas on niigi veidi vastuoluline tegelane, eriti oma abiliste pärast. See film aga näitab teda uuest küljest, mis on veelgi hullem. Ei ole ta üldsegi hea tegelane ega too kellelegi kinke, ta tuleb hoopis inimesi maha nottima. Olgem tänulikud, et jõuluvana selline ei ole.

4. Better Watch Out
Lapsehoidja peab esialgu täiesti tavalise sissemurdmise ajal kaitsma enda hoole alla usaldatud last, aga üsna pea võtavad asjad teistsuguse pöörde. Nii juhtubki, et inimesi seotakse kinni jõulutuledega ning filmist ei puudu ka Kevini kuulus värvipurgitrikk. Sel korral on viimasel aga palju verisemad tagajärjed. 

Kui meil on nüüd Eia tore jõuluseiklus, siis soomlastel on veidi teistsugune seiklus. Selles filmis pole jõuluvana teada-tuntud tore tegelane, vaid midagi hoopis hullemat. Minu arvates on tegu ühe parima jõulufilmiga üldse. Peale filmi vaatamist teab igaüks, kust need punase kuuega kaubamajade ja jõulupidude tähtsaimad mehed tegelikult tulevad.

Kui teile meeldib "Trick 'r Treat", siis peaks teile ka see linalugu meelt mööda olema. Omavahel on põimitud mõned erinevad lood, mis pühade ajal juhtuvad. Näeme jõuluvana võitlemas oma päkapikkudega, Krampus on ilusti esindatud ning filmist ei puudu ka vaimud.

Kui eelmises filmis oli jõulutont Krampus osa ühest liinist, siis siin on tal keskne roll. Esimesel kohal on film siiski selle piparkookide stseeni pärast, see on lihtsalt puhas kuld.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar