reede, 23. september 2016

RavenEye - Nova (2016)

Kätte ongi jõudnud reede, mis tähendab, et NOVA on lõpuks ilmunud. RavenEye debüütalbum tõestab taas, et mõnede inimeste arvamusele vaatamata pole rock sugugi mitte surnud. Nii mõnigi hetk plaadil meenutab selliseid sauruseid nagu Led Zeppelin ja Black Sabbath. 

Üsna rahulikult kulgev avarada "Wanna Feel You" meelitab kuulaja enda rüppe, kuid siis alles õige küte algab. Mõnusa bassigruuviga "Come With Me", millele järgneb rokkiv "Inside", tõmbab kuulaja käima. Hoog ei rauge ka "Hero" juures, mis peaks esimese singlina kõigile juba tuttav olema. Kõik kolm lugu on täpselt selline RavenEye, millega paljud kahe aasta jooksul harjuda on jõudnud. 

Albumi keskpaik on taas veidi rahulikum, "Supernova" on üks paladest, mis kvalifitseerub ballaadiks. See oleks peaaegu ka kogumiku nimeks saanud, aga kutid tahtsid lühikest ja löövat nime, nii et jäi ainult Nova. "Oh My Love" on kindlasti üks väljapaistvamaid lugusid, samuti on siin tuntav laulja-kitarristi Oli Browni bluusitaust. See kumab muidugi läbi bändi kogu loomingust. "Madeline" tõstab jälle tempot ja sama jätkab "Hate", esimene neist on ka üks mu lemmikuid. Kogumiku lõpetab "Eternity", mis on lihtsalt imeline. Mis alguses tundub kõigest akustiline ballaad, kasvab üsna pea millekski palju suuremaks. Vääriline punkt tugevale debüütalbumile. 

Peale muusika on ka kujundusel tähtis roll. Selle ülaloleva ilusa pildi autoriks on Inetta Key, kelle joonistus kaunistab ka bändi EP ümbrist. Kujutava kunsti austajana loodan, et see koostöö jätkub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar