teisipäev, 30. juuni 2015

Liblikatort

Võib-olla mõned teist juba teavad, et perekondlike tähtpäevade puhul teen koogi või tordi tavaliselt mina. Ma isegi ei tea, miks see nii on. See lihtsalt juhtus. Viimane kord sai proovitud midagi uut ning otsustasin seda oma lugejatega jagada. Seda üsnagi kergesti teostatavat meistriteost võite juba ise järgmisel peol oma külalistele pakkuda.

Alustame tavalisest ümmargusest tordist. Biskviidi võite ise küpsetada või poest osta. Kõrge biskviit lõigata 3 või enamaks kihiks. (Poest ostetud tordipõhjadel tihtipeale seda muret pole, sama ka õhukeste biskviitide eraldi küpsetamise puhul.) Kihtide vahele panna soovitud täidis, mul oli selleks kohupiim ja moos. 


Nüüd saabki hakata liblikat valmistama. Esiteks tuleb kook lõigata pooleks ja siis mõlemad pooled kaheks, nii et üks osa on enam-vähem 1/3 ja teine 2/3. Kui see liiga keeruline tundub, siis vaadake lihtsalt ülal toodud pilti. 

Järgmiseks tuleb koogipooled ümber tõsta nii, et kaarjad servad teineteiste vastu jäävad. (Soovi korral võib seda teha ka enne poolte kolmandikeks jagamist.) Nüüd tuleb osad lihtsalt niimoodi sättida, et need natukenegi liblikatiibu meenutaks. Seda kõike illustreerivad kaks järgmist pilti.



Kui see tehtud, jääb üle ainult liblikas katta valitud kreemiga, olgu selleks siis kohupiim, vahukoor või lausa sefiir. 


Viimaseks jääb tordi kaunistamine. Liblikaid oleme me kõik näinud, nii et siinkohal ei tohiks probleeme tekkida. Kaunistamiseks kõlbavad nonparellid, riivitud šokolaad, väikesed kommid jms. Siinkohal tuleb ainult lasta fantaasial lennata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar