kolmapäev, 20. mai 2015

Saime jala ukse vahele ehk Eurovisioon - Osa 1

Käes on kauaoodatud suursündmuse esimene poolfinaal. Ma eeldan, et tänast saadet vaadatakse rohkem kui neljapäevast, sest meie lugu astub võistlustulle just täna. Paari tunni pärast on teada, kas meil on üldse põhjust finaali vaadata. *itsitab* Ma pole peale Stigi ja Elina loo ühtegi teist lugu kuulanud, nii et tõotab huvitav õhtu tulla.

Conchita! Päris huvitav kleit tal seljas. Conchita on green roomi habemega perenaine. Reikop ikka oskab, üllataval kombel. Oh issand, kõik õhtujuhid on naised. Kus on soovolinike silmad? See on karjuv diskrimineerimine.

Moldova
Muidugi on laul algklasside tasemel, kui sama tiim Britney'le lugusid teinud on. Kostüümide ilmne raiskamine, ei mingit strippi. Mis mõttega siis üldse "seksika" politseiniku moodi ennast riidesse panna? 

Armeenia
Ma eeldan, et kaardil võttis igaüks koha sisse enam-vähem seal, kust ta pärit on. Mitte et see kedagi kotiks... Ma ei tea, ma miskipärast ei suutnud laulule keskenduda. Võib-olla on selles süüdi tõsiasi, et igaüks neist tundus erinevat laulu laulvat.

Belgia
Mitu inimest nüüd epilepsiahoo said? Ma olen kindel, et loos oli rohkem sõnu, aga mulle jäi meelde ainult rappapa.... vms. 

Holland
Ma ütlen ausalt, et ma oleks tahtnud seda sügava dekolteega kleiti ikkagi näha. See tobe kostüüm ei saa kuidagi kleidist parem olla. Lool oli jumet, aga minu arvates oli vokaal natuke liiga terav. Ma ei ole küll ekspert, aga riivas kuidagi kõrva. 

Soome
Kahju, et see nii lühike lugu on. Nende kulul ei saa isegi nalja teha mitte.

Kreeka
Minge metsa! Mina ei saa aru, miks need kreeklased mingi ballaadi saatsid. No oleks võinud ju midagi rütmikamat saata, oleks palju huvitavam olnud. Pealegi pahises lauljanna nii palju mikrisse, et üle viskas.

Eesti
Rahvas kiljub, see on arvatavasti hea märk. Esitus oli väga hea, nii et pöidlad pihku.

Makedoonia
Sügislehed maikuus? See meenutab mulle mingit teist lugu, aga ma ei suuda mitte kuidagi meenutada, millist lugu täpsemalt. Selline asi on häiriv. Samas, tüüp nägi päris stiilne välja ning vahepeal oli ka kerge muie näol, selline veidi üleolev.

Serbia
Väga hea, et ta kaalu langetanud ei ole. Ma saan aru, et arvatavasti oli tegu naljaga, aga ikkagi. Olgu, ma ei näinud seda tulemas. Ballaadist sai sekundipealt mingi tümpsuv tantsulugu. Seda juhtub harva, et Eurovisioonil miski üllatada suudab.

Ungari
Hea teada, et taustalaulja oskab eesti keelt. Loo point oli "make love, not war". No põhimõtteliselt ongi sellega kõik öeldud.

Valgevene
Kui pikk see lugu oli nüüd? Kas tüübil on mullet? "Thunder" on viimane sõna, mida ma nüüd kuulda tahan. Mulle tundus, et ta kordas lihtsalt mingi 20 minutit seda sõna ning rohkem polnudki midagi. Tegelikult oli veel viiuldaja, aga temast on lausa kahju. 

Venemaa
Jätame nüüd poliitika kõrvale ja tunnistame kõik ausalt, et tegu oli ikkagi päris hea looga.

Taani
Selliseid lugusid ja esitusi võiks rohkem olla, siis oleks asi natuke elavam. Ja palju lõbusam, sest see oli justkui minevikust. 

Albaania
Kuidas on võimalik, et inimene ei saa aru, et ta kass isane on? Las see praegu jääb, keskendume laulule. Algus oli paljulubav, aga siis läks asi rappa. Vähemalt minu jaoks. 

Rumeenia
Nii tore lugu, põhimõtteliselt seepärast, et ma ei saa mitte mõhkugi aru. Või noh, lõpus natuke sain ka, sest siis mindi inglise keelele üle. Ausõna, pange kõik uuesti emakeeles laulma, siis läheb asi kohe paremaks ja palju huvitavamaks. 

Gruusia
Tore sõdalane ikka küll, sellise riietusega kaua elus ei püsi. Loost ma ei hakka parem rääkimagi, 5 tunniga kirjutatud "meistriteos". 

Kas asi on minus, või oli esimene poolfinaal päriselt ka igav? No tõesti, kõige jubedam asi siiamaani on olnud saatejuhtide riietus. Need vaesed naised näevad kohutavad välja. Mul on neist lausa kahju. Loodetavasti on neil järgmistel kordadel ilusamad kleidid-kostüümid.

Mulle meeldisid need videolood, kus räägiti Austria ning Austraalia seostest Eurovisiooniga. Sellised meenutused on alati toredad. Tavaliselt ka kõige humoorikamad hetked terve õhtu jooksul. No olgem ausad, selle lauluvõistluse ajaloos on nii mõndagi. *itsitab*

Finaali said: Albaania, Armeenia, Venemaa, Rumeenia, Ungari, Kreeka, Eesti, Gruusia, Serbia, Belgia

2 kommentaari:

  1. Minu arust on edasipääsejatest kõige tõenäolisem võitja Venemaa, sest lugu oli tõesti hea. Eestile ennustan 2-6 kohta :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka loodan, et Eesti esikuuikusse ikka saab :)

      Kustuta