reede, 29. august 2014

Vürtsikas ananassikook

  • 250 g heledat maisisiirupit
  • 1 puhastatud ja peeneks hakitud punane tšillikaun
  • 1 laimi riivitud koor
  • 450 g konserveeritud ananassirõngaid + 1-2 spl siirupit
  • 250 g toasooja võid
  • 250 g suhkrut
  • 4 suurt muna
  • 225 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 180 kraadini (gaasiahjul aste 4). Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm rasvainega. Lisa maisisiirupile hakitud tšilli ja riivitud laimikoor. Kuumuta pidevalt segades keskmisel kuumusel 2 minutit. Kalla pool siirupist vormi ja kalluta seda, et siirup põhja ühtlaselt kataks. Lao seitse ananassirõngast ühe kihina vormi põhja. Mikserda või suhkruga suures kausis keskmisel kiirusel heledaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lülita mikser aeglasemale kiirusele ja sega sisse jahu, küpsetuspulber ja 1-2 spl ananassimahla, kuni tainas on ühtlane. Haki ülejäänud ananassirõngad peeneks ja sega tainasse. Kalla tainas ananassirõngaste ja siirupikihi peale ning silu lusikaga pealt tasaseks. Küpseta 45-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja kuldpruuniks tõmbunud ning selle keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks. Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis keera ettevaatlikult tagurpidi vaagnale. Soojenda ülejäänud siirup ja vala koogile. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Retsept pärit raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid".

1 kommentaar: