laupäev, 10. detsember 2011

Emma Dean - Dr Dream and the Imaginary Pop Cabaret (2010)

Hingekriipiv popkabaree. Just see sõnapaar iseloomustab austraallanna viimast albumit kõige paremini. Loomulikult on tegu veidi veidra kauamängivaga, aga ega selle nimi muud arvata lasegi. Kui Tori Amosest  ja Amanda Palmerist enam ei piisa, siis on paras aeg ka Emma Dean oma lemmikute hulka lisada.

Albumi teine rada "Bigger Than You Bigger Than Me" räägib, nagu nimigi vihjab, unistusest olla osa millestki enamast, millestki suuremast. Ausalt öeldes preili Dean seda ongi, eriti tänu sellele albumile. On ju ammu teada, et enamus laule maailmas räägivad armastusest ning sellest ei pääse ka Emma. "Thieving Hearts" on uusklassikaline pala, mis räägib armastusest natuke teise nurga alt. Võib ju arvata, et sellest suurest tundest on raske uudsel moel pajatada, aga Emma tõestab vastupidist ja lausa kaks korda. Teiseks "asitõendiks" on "Thunder", mis võrdleb armastust kõuekõminaga, mis kõlab nagu bassihääl koori seas.

Emma on avameelne, nt kahtlustest rääkivas palas "Stuck In The Mud". Just see on ka üks albumi kõige hingekriipivamaid radu. Oma hirmudele vastu astumisest räägib emotsionaalne "Sincerely Fearful", mille muusika on aga kontrastselt lõbus. Hingekeeli puudutab ka ballaad "Something They Can Hold".

Albumi läbivaks motiiviks on Dr Dream, artisti ihupsühhiaater, keda tutvustatakse albumi avaloos ning keda Emma kutsub appi ka viimases palas. Albumit võibki seetõttu vaadelda kui Deani ja Dr Dreami vestlust, kujutletavat vestlust muidugi.

Kuigi album on välja antud juba eelmine aasta, jõudis Emma minu huviorbiiti alles tänavu. Ma ei kahetse seda hetkekski. See album sobib nagu rusikas silmaauku igaühele, kes armastab kabareed ja veidrusi, Dresden Dollsi ja leekivpunaseid juukseid, ausat lüürikat ja oskust pugeda hinge. Praegusel ajal võib öelda, et see on ka igati paslik jõuluvana kingikotti.

Emma koduleht, mida soovitan külastada kõigil, keda ta muusika rohkem huvitama hakkas. Tasuta failid allalaadimiseks, väikesed katkendid kuulamiseks ning võimalus kõik Emma albumid ja EP-d endale muretseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar