kolmapäev, 11. mai 2011

Laval on nii tuline, et seal on võimatu olla ehk Eurovisioonitriloogia I osa

Ja taas on see käes. Nädal, mille jooksul tahaks tegelikult kuhugi peitu pugeda ja teeselda, et sul pole õrna aimugi, mis toimumas on. Kahjuks sai uudishimu jälle võitu ning ma panin teleka ETV peale.

Õhtujuhte nähes tahtsin ma kohe nutma hakata. Olgu, selle elasin tegelikult veel üle. Seksistlikud naljad ja vägivald. Super! Kõik on täpselt nii, nagu olema peab. Ausõna, see on just see, mis rahvale meeldib. On ju? Peale selle panid nad ka esinejaid üht saksa rahvalaulu laulma. See tuli tegelikult üsna hästi välja ning oli tore vahepala.

Tundub, et tänavune moevärv on valge. Kõik valge erinevad varjundid. Valge, valge, valge. Sinna sekka teisi värve õnneks ikka ka. Peale selle on ikka igasugused kalliskivid ja needid ja litrid jne. Poola lauljatari kleit pidi kaaluma lausa 6 kilo. Vaatasin siis ja mõtlesin, et mis kurat seal nii palju kaalub. Kleiti polnud ollagi ju. No tõesti, mul on lausa imelik selle riietuse kohta kleit öelda. Loomulikult on taaskasutus ka Eurovisoonile jõudnud. Seda soome poisi seljas oleva pluusi näol. 

Ainult välimusest rääkimine on pealiskaudne, nii et räägime siis veidi esimese poolfinaali lauludest ka. Kõik lood saab kokku võtta ühe sõnaga - pask igav. Mõne ballaadi ajal oli mul küll tunne, et ma peaksin selle loo alla laadima endale muretsema, et seda siis kuulata, kui ma magama ei jää muidu. Kahjuks ei oska ma laulude kohta muud midagi öelda, sest see on ju ammu teada, et kõik need eurolaulud ei kõlba tegelikult mitte kusagile.

Mis ma veel oskan öelda? Seda, et Serbia laulja meenutas mulle Twiggyt. Olgu, Twiggy on lahedam. Türgi loo ajal pidin ma tegelikult naerma hakkama. Kogu see asi meenutas mulle mingit vaese türgi mehe Daughtry't. Ainus lahe asi oli see kondiväänaja seal puuris. Šveitsi loo taust meenutas mulle mingeid kleepse, mis päkapikk mulle kunagi tõi. Gruusia inimeste vägev statement, et Eurovisioon tähendab neile euroopalikke väärtusi, ajas mind samuti naerma. Mis kuradi väärtused? Portugal oli oma plakatitega nii lahe. (See oli iroonia.) No aga palagani on ka vaja. Kui vene laul kuulatud, siis küsis mu õde: "Venelased või?"

Vabandan juba ette ära, kui mu järgnev jutt veidi rassistlik tundub. Igatahes pole kunagi varem nii palju neegreid korraga eurolaval olnud kui nüüd. Ja loomulikult lõid nad trummi nagu nende esivanemate hõimud kunagi Aafrikas. Ega nad muud eriti oskagi. (Olgu tänatud sõnavabadus.) *ninja*

Finaalis näeme me taas Serbiat, Leedut, Kreekat, Aserbaidžaani, Gruusiat, Šveitsi, Ungarit, Soomet, Venemaad ja Islandi. Šveitsi delegatsiooni diivanil läks tulemuse teatavaks saamise järel kohe orgiaks kätte. Natuke vürtsi ka.

1 kommentaar:

  1. Hahaaa... ma suutsin taaskord maha magada. Hea, et sa ikka olemas oled ja mind asjadega kurssi viid :D

    VastaKustuta