- 75 g võid
- 50 g glasuursuhkrut
- 1 väikese sidruni peeneksriivitud koor
- 1 munakollane
- 175 g jahu
- soola
- 2 munakollast
- punast ja rohelist toiduvärvi
Vahustage suures kausis või, suhkur ja sidrunikoor, et segu oleks hele ja kohev. Segage sisse munakollane ja siis sõeluge juurde jahu ning sool. Sõtkuge siledaks taignaks. Mähkige toidukilesse ja pange 30 min külmkappi. Kuumutage ahi 190°C-ni. Rullige taigen kergelt jahusel tööpinnal u 3 mm paksuseks. Vajutage 6 cm läbimõõduga säbrulise äärega lõikevormiga välja nii palju küpsiseid kui saab. Kastke lõikevorm jahusse, et see ei jääks taignasse kinni. Asetage küpsised kergelt määritud küpsetusplaatidele. Suruge iileksilehekujulise 2,5 cm pikkuse lõikevormiga küpsistesse jäljed ja marjade märkimiseks kaunistage kaunistamistorbiku 5 mm avaga otsikut. Hoidke 10 min külmkapis. Vahepeal pange munakollased eraldi väikestesse tassidesse. Segage ühte tassi punast ja teise rohelist toiduvärvi. Värvige väikest puhast värvimispintslit kasutades ettevaatlikult lehed roheliseks ja marjad punaseks. Küpsetage 10-12 min või kuni küpsised hakkavad servast värvi võtma. Jätke natukeseks ajaks plaatidele jahtuma ja siis asetage restile lõplikult maha jahtuma.
Sel korral ei kasutanud ma sidrunikoort vaid lisasin 25 g jahvatatud mandleid. Veel on lubatud sellele lisada ka mandliessentsi, aga selle ma jätsin välja, sest kõigile ei meeldi need mandlid nii väga ning jahvatatud mandlid andsid ise juba piisavalt hea maitse. Tegin kaks portsu, sest meil ikka armastatakse küpsiseid krõbistada.
*Retsept pärit Sue Maggsi raamatust "Jõulutoidud. 50 retsepti jõuluajaks"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar