pühapäev, 11. mai 2014

The wiener takes it all ehk Eurovisiooni III ja viimane vaatus

Täna siis suurvõistluse finaal. Emadepäevaks mõeldud kook sai valmis, nii et saan ka nüüd rahus mitu tundi silmad punnis telekat vaadata. Mõni tukub juba praegu, polegi vaja häälte jagamist vaatama hakata. 

Maailma kõige suurem telesaade algab selle peategelase demonstratsiooniga. See hiigelsuur lava oskab igasugu imetrikke teha, pole ime, et artistid sinna ära kaovad. Esinejaid tutvustatakse nagu oleks tegemist mingi missivõistlusega. Noh, sarnasusi muidugi on, aga ma tahaks näha missivõistlust, kus on habemega naine. Tõsiselt.


Ukraina
See tuletab mulle meelde aega, kui mul veel väike hamster oli. See lombakas, kuna ta jalg jäi jooksuratta vahele. Loodetavasti ei juhtu selle laval oleva hamstripoisiga midagi nii jubedat. Pean ausalt tunnistama, et mulle jääb ikkagi segaseks kellade ja jooksurataste seos. Laulus räägitakse ikkagi kella tiksumisest/südame tuksumisest. Muidu tuli see neil minu arvates täna paremini välja, nii et pole paha.

Valgevene 
Selge, ma kaeban ta plaadifirma kohtusse, sest nad on ikka lollakad. Kõik otsused teeb plaadifirma, seega on nemad temast tahtnud härra Thicke'i vormida. Juustukook on mul aga külmkapis, seda sööme homme. Kõige jubedam selle loo juures on asi, et see jääb natuke kummitama... Appi!

Aserbaidžaan 
Püromaan on taas meie ees. Ma arvan, et ta käitub püromaaniga karusnahka nähes... Võimalik ju. Igatahes on ta kleit imeilus. Ja see taustatantsija/akrobaat, mul pole sõnu. See on raske töö, nii et selle eest võite juba punkte anda.

Island 
Pole midagi teha, mulle see palagan meeldib. Ammu on ju teada, et rahval on vaja tsirkust ja leiba. Tsirkust arvatavasti rohkem. Ja nende koreograafia *itsitab*

Norra 
Nii, 32-aastane puussepp... aasta pärast saab teada, kas ta on Kristuse teine tulemine. (Halb nali, ma tean.) See on hea unelaul, nii et kõik unetud peaksid seda kuulama. Õnneks oli eelmine lugu nii energiline, et praegu on isegi lootust ärkvel püsida.

Rumeenia
Rõngasklaver peaks nende edu võti sel aastal olema, sest odavad trikid toovad alati hääli. Ma ei ole siiani selle loo puhul seisukohta võtta suutnud. Ma ei tea, see on selline Eurovisiooni lugu. Esitus ka vastav. Meh. 

Armeenia 
Ma peaks ka seda proovima. Noh, laulmist köhavastase ravimina. Mind kimbutab ka ikka ja jälle tüütu köha, mille kohta arstid ainult õlgu kehitavad. Kui teda laulmine aitab, siis äkki aitab mind ka. Võib-olla saan ka niimoodi kunagi veel sellele suurvõistlusele kõõrutama. *itsitab* Ta on sellele suurel laval nagu mingi väike sipelgas. Tulevangis sipelgas.

Montenegro 
Taas üks ballaad unelaul. Vähemalt on siin uisutaja, keda jälgida. Kui laul on igav, siis vaatan ma alati taustatantsijate tegevust. No sellele on hea keskenduda, kui lugu ise ei köida. Haha, Reikop pani hea pirni maha. See laulja pidi Jaak Joalat meenutama. Vot see oli hea.

Poola 
Ma võiks seda lugu vabalt oma hümnina kasutama hakata, sest ka minus on natuke slaavi verd. Eks ma siis raputa, mis ema mulle andnud. Või tegelikult vanaema, aga vahet ju pole. Igatahes "porno" eest tuleb punkte küll.

Kreeka 
No ema ärkas üles, et kreeklased ära vaadata ja kuulata. Eks sellega on lauljal ju suur töö tehtud. Muide, kas te teate kedagi, kes on muuseumis seksinud? Peale selle laulja...

Austria 
Conchita! Tundub, et see on ainus ballaad, mis publiku seas kõigile meeldib. Või siis meeldib neile lihtsalt Conchita. Ma ei saa aga ikkagi üle sellest, et ta näeb välja nagu mõni Kardashiani õdedest.

Saksamaa 
Midagi uut. Selles mõttes, et esimene lugu, mida me pole enne poolfinaalides näinud. On see õige? One see vale? Ma ei teagi, mida öelda. Neil on potentsiaali, aga see polnud just minu teetaas.

Rootsi 
Ma soovin talle kõrget kohta kasvõi juba selle pärast, et ta on nii mitu aastat üritanud Eurovsioonile saada ja mitte alla andnud. Ja lugu on ka kuulatav, nii et pole põhjust, miks tal ei peaks hästi minema. Pealegi, ABBA on tema poolt ;)

Prantsusmaa 
Taas üks lugu, mida varem pole näinud. Taas üks veider lugu ja esitus. Selliseid võiks rohkem olla, oleks mille üle naerda. Tarbimiskultuuri ironiseeriv lugu, aga kõigile jääb meelde ainult vunts. Eks ta ole. Nüüd on äkki ka kõrgema soengu rekord purustatud.

Venemaa
Ilusad kaksikud, ilus lugu... kui nad poleks Venemaalt, siis vaevalt, et rahvas neid maha teeks. Valju nurina saatel lõpetasid nad poolfinaalis oma esituse ja valju nurina saatel said nad finaali. Kahju neist natuke. Muide, täiesti aru on saada, et üks loo autoritest on Kirkorov. No on kuidagi.

Itaalia 
Minu lugupidamine ainuüksi selle pärast, et ta on seljatanud sellise jubeda haiguse nagu vähk. Mul on selline tunne, et ma olen seda lugu kuulnud, kuigi ma tean väga hästi, et ei ole. Itaalia keel on tõesti ilus keel, minu arvates vähemalt. See kuldne loorberipärg oli lahe, ma tahan ka sellist. Kleit oleks võinud aga natukene pikem olla.

Sloveenia 
Mul on hea meel, et flöödimängija Sloveeniast näitab mulle, kuidas elada ja hingata. Ilmselt olen ma nii loll, et ise selle viimasega hakkama ei saa. Kleit meeldib mulle siiamaani. Taustalauljad võiksid end natuke tagasi hoida, nad on seal ikka väga energilised ja vehivad korralikult kätega. Tundub, et osa laulust inglise ja osa emakeelest laulmine on üsna populaarne.

Soome 
Neil poistel on tänu sellele võistlusele võimalik Euroopas karjääri teha, sest sellistele poproki poistebändidele on alati publikut. Mina olen sellest küll juba välja kasvanud ega pole eriti vaimustuses, aga mina pole ka sihtgrupp.

Hispaania 
Mulle meeldivad ka merineitsid, nii et meil on midagi ühist. Kuna ta laulab vihmast, siis on juuksurid märgade juuste efekti loomisega vaeva näinud. Tyra Banks tunneks uhkust, laulja oskab imehästi silmadega naeratada. See oli tegelikult üsna hea.

Šveits 
Vilistav multitalent on tagasi. Tal ka vihma sajab. Eks ta ole, mõne sekundiga ilm nii väga ei muutu ju. Ma ei tea, mind see väga ei tõmba, aga rahvas plaksutas kaasa. Laulusõnadest ma parem ei räägi, märg ja räpane pole sõnad, mida tasub nii lähestikku kasutada.

Ungari 
Tooli lõime minema. Üks tantsijatest on päris andekas, sest peale tantsimise mängib ta ka klaverit. Kas mulle tundub või tal ongi teised riided? Kampsunit tal ju poolfinaalis ei olnud. Või oli?

Malta 
Ma ei tea, nüüd võib vist juba koju minna. Ta laulab ju koju minemisest. Igatahes ei ole see minu lemmiklugu.

Taani 
See on mu ema lemmiklugu, aga ta magab juba üsna sügavalt. Terve see esitus oli üks suur klišee, aga seda see pidigi vist olema. Pealkirigi juba viitas sellele. Meenutas Bruno Marsi, nii et eks jagub ka sellele fänne. Pealegi on tegu korraldajamaaga, nii et punktid tulevad nagunii head.

Holland 
See on mu lemmik. Selline mõnus mahe lugu, täpselt minu teetass. Ma viimasel ajal olengi rohkem sellist muusikat kuulanud, nii et väga mõnus.

San Marino
Kolm on ikka kohtu seadus. Tahtis finaali, lõpuks saigi. Äkki võidab? Ma kahtlen selles, aga eks näis. Äkki on mul üks kindel tunne? Nojah, kui ise ka ei tea, kas tunne on või ei ole, siis pole midagi teha. Või noh, tuleb sellest laulda. Mulle jääb mulje, et 1/3 laulust ta rääkis.

Suurbritannia 
Kes on Molly? Vahet pole, tema arvates tuleb võim rahvale anda. See on alati hea märk. Kahjuks on ta vale kleidi valinud, see ei sobi talle. Hääl on tal päris hea, huvitava kõlaga. Trummar on nii ekstaasis, et ta vist mängib neid trumme veel vähemalt tund aega. 


Jah, kommentaatorid istuvad saali teises otsas oma putkades ning meie kommentaator istub Tallinnas. Vaene Reikop, ta peaks ka seal saali teises otsas istuma. Ja hakkabki hääletamine... 

Selgitage mulle nende redelite pointi, palun. Lauljatel on kõigil kaablid küljes, tõmmake redelid alt ära. See oleks tore.Vägev, saatejuhid tegid maksimumpunktidest laulu. 12 punkti on tõesti kõigi soovunelm. Mis värk selle Hiinaga on?

Eurovisiooni ajaloo muuseum tundub tore koht olevat. Vaene Johnny Logan haha. Lastele vist Lordi ei meeldi. Teate, see on kõigist neist klippidest kõige naljakam. Lise piinab jälle artiste, kahju neist lausa, sest nad tõesti ei tea, mis neid ees ootab. Haha, Molly sööb kogu koogi ise ära. Ma mõistan teda täielikult, meil on midagi ühist. Sel korral saidki kõik süüa. Nojah, eks neil ole kõhud tühjad ka.

Okstest kleidid on päris huvitavad. Lõpuks kasutatakse seda lava ümber olevat vett. Kõik võistlejad ühinevad laval Emmeliega. See on päris tore isegi. Isegi publik laulab kaasa, nii et põhimõtteliselt kõik saalis olijad laulavad koos. Eurovisioon toob inimesed kokku, seega on ka see aspekt nüüd väga ilusti ära näidatud.

Häälte jagamine on nii tore, eriti kui kõik vene tulemuste teatavaks tegemise ajal boooooo karjuvad. Ja seesama juhtub ka siis, kui Venemaa kõrgeid punkte saab. Arusaadav, aga esinejatest on kahju. Mul on aga hea meel, et meie 12 punkti läksid Hollandile. 

Ja võitjaks tuli Austria 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar