pühapäev, 7. juuni 2009

puuviljameem

Nirti viskas mind ühe toredalt puuviljase meemiga. Eks ma siis üritan sellega hakkama saada. P.S. Väga meeldiv on banaan olla ;)



Vahelduse mõttes üks suviselt magus meem ka – seekord puuviljateemaline :) Vasta kolmele küsimusele ja saada siis osalistele edasi!

1. Millisel puu- või juurviljal on lapsepõlve maitse?

2. Milline juurikas, mari või puuvili on maailma ajaloos kõige tähtsam? Ja miks?
3. Vali kolm blogijat ja ütle, millise puu otsast nemad kukkunud on :)

Ps. Tutti-Fruttil on käimas fotokate loosimise kampaania. Osaleda saab siin: http://www.spindo.eu/tutti-frutti. Aga mis veelgi parem: nad lubasid puuviljameemi edasipildujate vahel kastitäie komme loosida!
1. Pirnil on lapsepõlve maitse. Vanaisa töökoha hoovis olid pirnipuud ja sealt toodud pirnid olid kõige magusamad ja mahlasemad. Vahel sai ainult seepärast end kaasa lunitud, et puu alt (ja otsast) ise pirne valida. Kahjuks kestis see ainult mõned aastad... Samas on lapsepõlve maitse ka arooniatel. (Minu lemmikud.) Vanaonu juurest toodud või vanavanemate suvilast Keila-Joalt. Lillad huuled ja keel ning "paks" tunne suus. Mitte miski ei ületanud seda :D

2. Kõige tähtsam on kookospähkel. Miks? Sest ta üritas teha võimatut ja tappa Keith Richardsit. Kõigepealt kukkus mees puu otsast alla ja siis kukkus kookospähkel talle veel pähe, et töö tehtud saaks. Õnneks või kahjuks see ikkagi ei õnnestunud :D (Ma arvan, et keegi ei tea, kas lugu ka tõele vastab :D)

3. Tiia on õun. Oma ja hea. Kodune tunne tuleb peale. Kõlbab ta ka kõigeks: koogi sisse, pirukasse, moosiks, mahlaks või kompotiks. Oleneb inimeste eelistustest ja fantaasiast.

Gerd on kiivi. Mõnus sisu, aga koort ära järama kipu. Natuke eksootiline, aga samas kuidagi omaks saanud. Küllap on kõik kiivide olemasoluga poelettidel ära harjunud :)

Hixi ei olegi mõni kindel vili. Tema on rohkem kompott, mida vahel jagatakse. Ja siis, kui jagatakse, oled õnnelik ja rahul, et ka kausitäie said.

1 kommentaar: