kolmapäev, 30. november 2011

maksakotletid


300 g maksa
200 g kartulipüreed või keedetud kartuleid
2 muna
2 sibulat
2 sl rasva
soola, pipart, majoraani

Maks puhastatakse kelmest ja aetakse läbi hakklihamasina. Segatakse juurde kartulipüree, munad, rasvas praetud sibul ja maitseained. Vormitakse kotletid, veeretatakse riivsaias ja praetakse. Kui taigen jääb vedel, võib lisada veidi jahu või riivsaia ja tõsta lusikaga pannile.*

Kuna meil oli praetud maksa järel, siis kasutasin selle ära. Sibulat meie kotlettide sisse ei läinud, sest kõik ei söö sibulat. Päris head said. Raamatus on soovitatud serveerida porgandi-kapsa toorsalatiga, aga hapukurk sobis minu arvates nende kotlettide kõrvale imehästi.

* Retsept on pärit 1978. aasta raamatust "Lihatoidud", mille autoriteks on S. Masso ja O. Relve.

PS. Ärge muretsege, ei lähe toidublogiks kätte ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar